#Gitid

I dag er bursdagen min 🤘41 hele år faktisk og feeling good.

I dag er også verdensdagen for psykisk helse. Og det rommer så mye.

#Gitid beskriver det så godt og det er noe vi alle trenger i livets ulike faser. At noen tar seg tid til oss. Ser oss og anerkjenner oss. Altfor mange sliter med ting man ikke kan se , og på et eller annet tidspunkt så er vi alle der. I større eller mindre grad. Hvor vi trenger at noen bruker litt tid på oss.

Altfor ofte hører man ; » det er bare psykisk» og til og med helsepersonell sier ofte det om pasienter. Jeg vet ikke hvorfor noen tenker at det er så mye bedre å ha en psykisk sykdom enn en fysisk… Begge deler er sykdom som kan hemme livskvaliteten til en person betraktelig. Og begge deler er like naturlig og normalt.

Å #Gitid til seg selv er viktig i en hektisk hverdag

Gi deg tid til å være deg selv, til å gjøre ting som føles bra. Gi tid til andre. Og ha en tilstedeværelse i alt du gjør. For å være tilstede akkurat her og nå er det eneste ekte. Det som har vært , har vært og det som kommer , det kommer. Men det som er livet , er her og nå.

Mange har tatt seg tid til meg i dag. Rørende gaver og meldinger og telefoner.  Og et fantastisk morgenbesøk fra mine to minste som kom med kake og tegning og «loddbok».

Jeg blir så rørt over at guttene og deres bonusmor tar seg tid til det her ❤ Kort sagt en fantastisk start på morgenen.

Psykisk helse er viktig og vi bør ta oss tid til å fokusere like mye på det som på vår fysiske helse. Det henger sammen. Ta oss tid til å legge vekk telefonen litt, til å se det vakre rundt oss og til å høre hva andre mennesker sier. Ta oss tid til at en klem kan vare litt lenger enn et sekund, ta oss tid til å bry oss om hverandre. Det koster så lite men det gjør så mye. Og det kan hende at akkurat i dag så er det noen som trenger din tid. Din tilstedeværelse.

Tid er penger, sies det . Og det må være det mest tullete ordtaket jeg har hørt. Tid kan hverken måles eller kjøpes med penger. Og det som betyr mest, det koster lite.

Trygve Skaug

Det må være målet for livet vårt. Og for å bruke opp hver millimeter av hjertet så må vi våge. Vi må våge å elske. Våge å bry oss og våge å ta ned beskyttelsen vi ofte omslutter oss med. Det gjør ingenting å være lei seg eller sint eller såret. Vi er utstyrt med følelser fordi de skal fortelle oss noe og fordi de skal brukes. Det er jo selve livet faktisk.

Så i dag, på verdensdagen for psykisk helse og på bursdagen min, Så ønsker jeg alt alle skal gi litt tid. Til en du er glad i eller til deg selv. Eller begge deler ❤bruk litt tid på det som gjør deg glad og i vater. Bruk litt tid på å gjøre noen andre glad.

Jeg er kjempetakknemlig over alle som har tatt seg tid til meg i dag.

Tur med den beste lille vennen er god bruk av tid for Hege i dag
Klem fra en 41 åring som setter stor pris på tid .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s