Høsten i regnbuens farger og mangfold

Jeg elsker høsten. Det er den fineste tiden på året hvor alle farger blir så mye sterkere. Mangfoldet i naturen minner meg om mangfoldet blandt mennesker. Hvor flott er det ikke at vi er så forskjellige og hvor heldige er vi ikke som kan leve sammen og bli kjent med hverandre på tross av legning og kultur og rase.

Farge og legning bør ikke ha noe å si. Det skal ikke ha noe å si. Men desverre så har det det enda. Det er altfor mye fremmedfrykt i Norge og altfor mye fordommer. Og alle typer minoriteter er utsatt. Noen ser det som sin livsmisjon å være bedre enn alle andre. Og fortelle andre at de ikke er bra nok og å fortelle andre at slik du er født, er ikke normalt.

Da må vi være sterke nok i oss selv til å overhøre dem kommentarene og vite at vi er bra nok. DU er bra nok. Du har lov til å være deg selv og den du er. Du har lov til å elske den som gjør deg lykkelig.

Og du har faktisk lov til å si fra når du opplever diskriminering og rasisme. Du har lov til å si at ;Nei dette godtar jeg ikke.

Vi er alle verdt like mye og vi er alle verdt det beste livet vi kan ha. Til å elske og til å tro på hvem eller hva vi vil. Man må ikke gå i den fella og tro at man vet best alltid. Det er så mye vi ikke vet om andre som kan være så berikende om man bare tør. Våg å elsk hverandre og våg å bli kjent. Våg å tråkk utenfor din indre krets. Kanskje livet vil bli bittelitt rikere ?

Jeg tror at det til syvende og sist er hvordan man behandler andre det står på. Man får igjen det man gir. Smil og respekt ønsker vi alle og gir man det bort så kommer det tilbake.

Ta med høstens farger litt inn i hverdagen og omfavn mangfoldet som er rundt oss hver dag. Kanskje dette er uka hvor du vil åpne opp for andre litt mer enn vanlig? Ta sjansen , jeg utfordrer deg.

En kommentar om “Høsten i regnbuens farger og mangfold

  1. Jeg våger å ta sjansen. Du skriver så fint vennen,lett å herlig å lese alt du skriver. Smiiiil til deg,glad i dæ

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s