Juletid med bismak

Nå er det jul igjen og den startet vist i oktober i år og .. med julekledde butikker og invitasjoner og gaveønsker. Juletiden er blitt til flere måneder planlegging, venting , handling. Lengre tid for å glede seg eller grue seg.

Ventetiden er ikke lenger fra 1 desember

Hva betyr julen for deg ? Jeg er veldig glad i desember måned. Julen for meg er magi , en udefinerbar magi og glede som gjør at jeg ser det gode i folk litt mer enn ellers. Og jeg ser at andre også blir påvirket. Det er en magi med juletiden som ikke kan forklares og det elsker jeg. Jeg er ikke glad i kjøpehysteri for det er ikke det julen handler om for meg. Det er moro å glede andre, men det er ikke kjernen i høytiden.

Det er fint med mye lys i en ellers så mørk årstid

Det er en tid for å tenke, for å mimre og for å gledes. I år savner jeg Mami og heldigvis så har jeg familien min å huske de gode minnene sammen med. Og å skape nye.

Men julen har en bismak for meg. Det er mange som gruer seg. Det er mange som er ensomme og som bruker store deler av året på å glemme at den tiden her kommer, i år igjen. Det er mange barn som gruer seg og lurer på om dette kan bli julaften hvor foreldrene er edru og det er mange som ikke engang vet om de har en seng å sove i på julaften. Det er mange som ikke får oppleve den magien julen er for meg. Og det syns jeg er fryktelig trist.

Så jeg håper alle barn får en hvit jul, på alle måter, med voksne personer rundt seg som ser barna og som gir de det beste de kan. Mest av alt tid og kjærlighet. Jeg håper mange rekker ut en hånd til hjemløse, til tiggere og til noen du vet har det vanskelig . Jeg håper mange gir bort klemmer og invitasjoner til de som har en lei tid og jeg håper alle kan bry seg mer. Og ta med seg det inn i 2020.

Jeg gleder meg enormt til å ha alle ungene mine samla noen dager, til brettspill og julefilmer med bena på bordet. Pga betennelse i skuldra så blir ikke huset vaska ned i år men det skal ikke mangle på armkrok og kos og moro likevel.

En riktig god jul ønskes fra oss med ønske om en åpen, fordomsfri , tolerant , edru, morsom og gledelig julefeiring. Ta vare på hverandre ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s