Hva vet vel vi?

Det er så mye skriverier om kvinnen og hennes to barn som har blitt hentet hjem fra Syria og IS leiren. Den ene kommentaren styggere enn den andre. Og gud forby om den ungen ikke er dødssyk står det i media. Jeg vet ikke jeg … om barnet viser seg å være friskt så er vel det en glede?

Jeg er åpen om politisk ståsted og hva jeg mener og jeg har fått flere meldinger hvor det står » nå er du vel glad nå». Glad er vel å ta i , det er for mye ondskap i verden til at noe med det her kan gjøre meg glad. Men jeg syns ikke Norge hadde noe valg her. Det er menneskerettigheter å følge og det burde vært gjort mye før mener jeg. Det her er noens datter, noens barnebarn og vi aner ingenting om hva som har foregått da hun valgte å knytte seg til den grusomme organisasjonen. Vi vet faktisk ikke. Den saken får rettsinstansen ta seg av og så får barna være trygge og få den hjelpen de trenger.

Jeg blir så skremt over ondskapen som harselerer i media OG over media som bygger opp under dette. Ingen barn skal vel måtte lide for valg foreldre har tatt . Uansett.. Og ja det er like grusomt med alle de uskyldige sivile som er rammet over alt. Det er helt fryktelig hva som skjer i verden. Det er grusomt at mennesker slutter å bry seg og det bekymrer meg hvordan verden skal bli for våre barn. Men det vil ikke si at vi ikke bør bidra. Eller at vi ikke bør gjøre det vi kan. Vi har det for godt her i landet.

Jeg hører mange sier ; det er så mye i Norge å bruke pengene på først. Oss først. Vi skal ha det vi har krav på og rett på. Vi er fattige. Nei! Vi har ingen anelse her i Norge over hva det vil si å være fattig. Å ikke kunne gå til lege, og ikke ha mat på dagesvis. Ukesvis. Vi er så fattige sies det over et glass vin og med en røyk i hånda.

Vi aner ikke hvordan det er å bekymre seg for de aller mest grunnleggende ting vi her i Norge tar for gitt. Vi har ingen anelse !

Ydmykhet er en fin ting tenker jeg , og det er lurt å feie for sin egen dør. Husk at det alltid er så mye du ikke vet. Og i en verden hvor du kan være hva du vil, vær snill. Alltid ! Og alle kan faktisk gjøre en forskjell. Ja vi er et land , men vi er også bare en verden.

Med denne lille kroppen liggende ved siden av meg om nattan så kjenner jeg på en inderlig takknemlighet overfor at jeg har trygge og mette barn. Og hjertet mitt gråter for alle barn som opplever så mye vondt at det ikke går ann å beskrive.

En himmel full av stjerner… blått hav så langt du ser. En jord der blomster gror , kan du ønske mer.

Vi er ikke så forskjellige vi mennesker . Vi har bare ulike utgangspunkt og noen av oss har trukket gullbilletten og blitt født i det trygge nord. Kanskje vi skal se litt mer utenfor vår egen komfortsone?

For barnas skyld…